Турският президент Реджеп Ердоган стана обект на  стри критики, след

...
Турският президент Реджеп Ердоган стана обект на  стри критики, след
Коментари Харесай

Президентски привилегии: Ердоган се ваксинира с трета доза

Турският президент Реджеп Ердоган стана обект на  стри рецензии, откакто стана ясно, че е получил три дози от ваксина против ковид. Причината – Турция не съумява да обезпечи задоволително дози даже за служащите на първа линия, написа английският вестник The Times.

Лидерът получи първата си доза от един китайската ваксина Sinovac на 14 януари и беше измежду първите в страната, които бяха имунизирани, въпреки самият той да не спада към предпочитана група за имунизиране. Той получи втори доза на Sinovac на 11 февруари и разкри тази седмица, че е получил трета доза на 10 март. Не стана ясно обаче дали още веднъж е заложил на Sinovac или пък е поставил препарата на Pfizer, защото страната има контракт и с тази компания.

 

#Turkish President Recep Tayyip Erdogan on Thursday received his first dose of vaccine developed by China's #Sinovac as the country has started mass vaccination against #COVID19. pic.twitter.com/ARbgw0HyTj
— People's Daily, China (@PDChina) January 15, 2021
 

Ердоган е първият международен водач, който признава, че е получил три дози. По думите му той решил да постави още една доза, с цел да ревизира дали се покачват равнищата на антителата му. „ Бяха достигнали 2,160. Благодаря, Господи “, показа турският президент, представен от GreekReporter.

Същевременно в интервала, в който я е сложил, турските жители с по една доза са били принудени да чакат по 12 седмици за втората, а не 3 – 4, както би трябвало да е на доктрина, поради големия дефицит на ваксини в страната.  " Няма даже по една доза за жителите, а има три за Ердоган “, съобщи Енгин Йозкоч, началник на парламентарната група на главната опозиционна партия, представен от „ Ройтерс “.

Друг опозиционен народен представител от Републиканската национална партия Йозгур Йозел пък попита по какъв начин Ердоган се е сдобил правото да получи спомагателни дози от имунизацията,  когато даже здравните служащи в страната не са в положение да го създадат.

„ Трябва да дадете пояснение, в случай че сте получили дозата си в края на 2020 година, когато имунизацията не е била налична за никого в страната “, разяснява Йозел, представен от новинарския сайт на Diken.

Има и още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР